dilluns, 24 de novembre del 2008

Manifest de suport a les mobilitzacions estudiantils per una universitat pública i de qualitat

Els sotasignants, membres electes dels òrgans de govern de les universitats públiques catalanes, fem públiques les següents consideracions:

1.Mostrem el nostre suport als estudiants que estan duent a terme les mobilitzacions en defensa de la universitat pública i de qualitat en els diferents recintes universitaris (rectorat de la UB, Facultat de Lletres de la UAB, etc.).

2.Exigim que es retirin immediatament i sense condicions els expedients sancionadors oberts a 31 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

3. Que s’aturi a criminalització i repressió contra els estudiants mobilitzats i que s’arxivin els procediments penals oberts a 15 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’estudiant de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona detingut a la manifestació del 20 de novembre a Barcelona.

4. Que es convoquin referèndums vinculants a totes les universitats públiques catalanes on es pregunti sobre la paralització del procés d’implementació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), conegut com a Procés de Bolonya.

5.Que es garanteixi el finançament públic de les universitats, per tal d’eliminar el dèficit estructural que aquestes pateixen, així com una partida extraordinària pels deutes acumulats.

6.Que s’obri un procés de debat de tota la comunitat universitària, obert a tots els agents socials implicats en l’ensenyament superior, per tal de redefinir el paper i funció social de la universitat pública.

7.Emplacem als rectors de les universitats públiques així com als governs a que reconsiderin la seva negativa a acceptar les reivindicacions dels estudiants.